3كوب دقيق
3\4 كوب زبده او سمنه بحراره الغرفه
1كوب حليب
اكوب ونص سكر
4 بيض
5جرام فانيليا( يعنى 5اكياس)
1ملعقه واحده بيكنج بودر
نص ملعقه كبيره ملح
نقوم بخلط البيكنج بودر والفانيليا والملح والدقيق
مع بعض ونتركهم جانبا
نقوم بخفق الذبده مع السكر الى ان يصبح قوامها كريمى لمده 5 دقايق بلمكنه او ممكن بلمضرب
نضيف البيض واحده تلو الاخرى ويخفق جيدا بعد كل بيضه (يعنى نحط بيضه بيضه مش كله مع بعض)
بعدها نقوم بتقليل السرعه الى نصف ونضيف الدقيق مع اللبن ونخفق من دقيقه الى دقيقتين ويكون شكل الخليط النهائى يجب اتن يكون تقيل نضع الخليط فى صنيتين وندخلها الفرن الى ان تستوى او ندخل عودا بلوسط ويخرج نظيفا
طريقه عمل الشكولاته :
1 كوب كاكاو خام
2ملعقه كبيره دقيق
3 معالق زبده
5 معالق سكر بودره
كوب ماء مغلى
شكولاته خام مبشوره اى نوع كل لما تكون اكبر كل لما الطعم يكون احلى
الطريقه
على نار هادئه نضع الذبده فى اى كسراوله ونضع معها الكاكاو ونحمرهم لمده دقيقتين ثم نضع الدقيق
واثناء التحمير نضع الماء المغلى مع السكر البودره وندوبه تماما ثم نضع الشكولاته المبشوره ثم نرفعه من على النار
بالف هنا وشفا على قلبكم